Çelik Kaynakçısı Yeterlilik Belgesi

Çelik Kaynakçısı Yeterlilik Belgesi...
Demir-kaynak.jpg

Çelik Kaynakçısı

Son yıllarda hem Türkiye’de v ehem de dünyada gittikçe artış gösteren sanayi üretimi, teknik eleman ihtiyacının zirve noktasına çıkmasına neden olmuştur. Özellikle gençlerin teknik işler yerine üniversiteleri tercih etmeleri, bu konuda bir açık yaratmıştır. Ancak kendisini iyi bir şekilde yetiştirmiş olan teknik elemanlar, üniversite mezunlarına oranla çok daha kısa süre içerisinde iş bulabilmektedir. Endüstri alanında en çok gereksinim duyulan iş kollarından biri de çelik kaynakçısı olarak adlandırılan çalışanlardır. Çelik parçaların kaynak yöntemi ile sağlam bir şekilde birbirlerine tutturulmasını sağlayan çelik kaynakçıları, yeterliliklerini ispat edebilmeleri durumunda kolaylıkla iş bulabilmektedir.

Çelik Kaynakçısı Yeterlilik Belgesi

Teknik personeller açısından yeterlilik belgeleri hayati derecede öneme sahiptir. Bir kişi yapmış olduğu işte çok başarılı olsa da, yeterlilik belgesi olmadığı sürece iş başvurularında değerlendirmeye alınmaz. Çelik kaynakçısı olarak çalışmak isteyenler için de bu durum geçerlidir. Bu konuda bir yeterlilik belgesine sahip olan çelik kaynakçıları, kendilerine kolaylıkla iş bulabilirler. Yeterlilik belgesi almak için Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş olan bir kuruma başvuru yapılması gereklidir. Başvuru işlemi için başvuru formunun ıslak imzalı sureti, kimlik fotokopisi ve sınav başvuru ücretlerinin yatırıldığına dair dekont ibraz edilmelidir. Mesleki yeterlilik belgesi almak için herhangi bir eğitim şartı yoktur. Başvuru yapılmasının ardından bireyler önce teorik sınava, sonra da uygulamalı sınava alınırlar. İki sınavda da başarılı olan adaylar, yeterlilik belgesi almak için hak kazanırlar.

Yurtdışında Çalışmak İçin Yeterlilik Belgesi

Türkiye içerisinde çalışabilmek için Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından onaylanmış olan belge yeterlidir. Ancak yurtdışında çelik kaynakçısı olarak çalışmak isteyen kişiler, belgelerine akreditasyon almak zorundadır. Bunun için başvuru yapılması gereken kurum ise Türk Akreditasyon Kurumu’dur. Ülke içinde bulunan kurum ve şahısların sahip oldukları belgelerin uluslararası nitelikte kullanıma uygun olduğunu belirlenmesinde yetkili olan bu kurumundan alınan tescil sonrasında çok sayıda ülkede iş bulabilme olanağı vardır. Kısa adı TÜRKAK olan bu kurum, Avrupa Birliği ile karşılıklı olarak yapılan anlaşmalara dayanılarak kurulmuştur. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak için +90 (216) 565 55 55 numaralı hat ile iletişime geçmek yeterlidir.

Diğer Yazılar: