Mesleki Yeterlilik Belgesi Akreditasyonu Nedir?

Mesleki Yeterlilik Belgesi Akreditasyonu Nedir?...
kaynakci.jpg

Alüminyum Kaynakçısı

Türkiye’nin giderek artan bir şekilde sanayi ve endüstriyel üretimlerini artırması, bu konudaki yetişmiş eleman ihtiyacının da artmasına neden olmaktadır. Ancak günümüzde endüstriyel üretim alanında yetişmiş olan elemanlar açısından Türkiye istenilen seviyede değildir. Bu doğrultuda en çok ihtiyaç duyulan meslek erbapları arasında alüminyum kaynakçısı önemli bir yere sahiptir. Normal kaynakçılıktan ziyade daha büyük bir yetenek ve deneyim gerektiren alüminyum kaynakçılığı, endüstriyel üretim alanlarında en çok talep edilen çalışanlardandır. Kendisini bu alanda yetiştirmeyi ve geliştirmeyi başarmış olan kişilerin kolayca iş bulmaları mümkündür. Alüminyum kaynakçısı olarak çalışacak olan kişiler, yalnızca kaynak yapmaktan değil; kendi çalışma alanları içerisindeki düzenden ve araç gereçlerin tertibinden de sorumludur.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır?

Günümüzde bir meslek dalında kişinin yeterli olduğunun en büyük kanıtı, mesleki yeterlilik belgesine sahip olmasıdır. Alüminyum kaynakçısı olmak isteyen kişiler de iş başvurularında mutlaka bu belgeyi ibraz etmelidir. Bir kişi ne kadar iyi kaynakçı olursa olsun, mesleki yeterlilik belgesine sahip olmadığı sürece o konudaki yeterliliğini tam olarak ibraz etmiş olmaz. Bu doğrultuda Mesleki Yeterlilik Kurumu’na başvuru yaparak yeterlilik belgesi almak gereklidir. Yeterlilik belgesi için yapılacak olan başvurular, MYK tarafından yetkilendirilmiş olan kurslara yapılmaktadır. Kayıt işleminin ardından bireyler yazılı ve uygulamalı sınav olmak üzere iki aşamalı bir sınav sistemine tabi tutulurlar. Her iki aşamada da başarılı olan kişiler, yeterlilik belgesi almaya hak kazanırlar.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Akreditasyonu Nedir?

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından verilen yeterlilik belgeleri, yurt içerisinde çalışmak ve iş bulabilmek için gereklidir. Ancak yurt dışında çalışmak isteyen kişilere bu belge yeterli değildir. Yurt dışında çalışmak isteyen kişiler yeterlilik belgelerinin akreditasyonlarını almak zorundadır. Bu konuda yetkili olan kurum ise Türk Akreditasyon Kurumu’dur. Bu kurum tarafından akreditasyonları sağlanmış olan belgelere sahip olan kişiler ve kurumlar, yurt dışında da kolaylıkla faaliyetlerini sürdürme şansına sahip olurlar. Bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen kişiler +90 (216) 565 55 55 telefon numarasından irtibata geçebilirler.

Diğer Yazılar: