Nasıl Direnç Kaynak Ayarcısı Olunur?

Nasıl Direnç Kaynak Ayarcısı Olunur?...
20289-gtso-kaynakci-yetismesine-katki-saglayacak-910x0.jpeg

Direnç Kaynak Ayarcısı

Direnç kaynak ayarcısı son yıllarda endüstri alanında en çok ihtiyaç duyulan teknik personellerden biridir. İş yerinde belirli bir düzen çerçevesinde gerekli olan faaliyetlerin yürütülmesini sağlamakla görevli olan direnç kaynak ayarcıları, iş güvenliğinin sağlanması konusunda da sorumluluk sahibidirler. Yapılması gerekli olan kaynak işlerinin nasıl ve ne zaman yapılacağına dair planları yapmakla da yükümlü olan kaynak ayarcıları, işletmeler açısından oldukça önemli bir elemandır. Bu doğrultuda kendisini iyi yetiştirmiş ve geliştirmeyi başarmış olan kişiler, endüstri dünyasının tercih edilen elemanları arasına girebilmektedir. Ayrıca iş alanında bulunan malzemelerin kontrol altında tutulması, arızaların giderilmesinde sürecin takip edilmesi ve bakımlarının düzenli olarak yaptırılması amacıyla da direnç kaynak ayarcıları istihdam edilmektedir.

Nasıl Direnç Kaynak Ayarcısı Olunur?

Profesyonel olarak bir mesleği yapmak isteyen kişiler, mesleklerinde kendilerini uzmanlaştırmak için sürekli olarak kurslara katılmalı, bilgi ve becerilerini sürekli olarak artırmalıdır. Ancak bir kişi ne kadar bilgili ve deneyimli olursa olsun, bu durumu resmi olarak tescil eden bir belgeye sahip olmadığı sürece, iş bulması zor olacaktır. Bu yüzden de direnç kaynak ayarcısı olmak isteyen kişilerin mutlaka mesleki yeterlilik belgesine sahip olması gereklidir. Mesleki yeterlilik belgesi almak, bu alanda duyulan eleman ihtiyacını daha hızlı bir şekilde karşılayabilmek maksadıyla, oldukça kolay alınabilen bir belgedir. Mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak isteyen kişiler, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş olan aracı kurumlara başvuru yapmalıdır.

Mesleki Yeterlilik Sınavları

Mesleki yeterlilik kursuna kaydolmak için bireyler yalnızca ıslak imzalı başvuru formu, kimlik fotokopisi ve sınav ücretlerinin yatırılmış olduğuna dair dekontu ibraz etmelidir. Direnç kaynak ayarcısı olmak üzere mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen kişiler için herhangi bir eğitim şartı yoktur. Başvuruların alınmasının ardından bireyler önce yazılı sınava tabi tutulmaktadır. Yazılı sınavda, bireylerin konu ile ilgili olarak teorik bilgileri ölçülür. Bu sınavın genel değerlendirmeye katkısı yüzde ellidir. Bu sınavdan başarılı olan bireyler daha sonra uygulamalı sınava tabi tutulmaktadır. Her iki sınavda da başarı elde eden bireyler, yeterlilik belgesi almaya hak kazanmaktadır. Mesleki yeterlilik sınavları ile ilgili olarak +90 (216) 565 55 55 numaralı hattan bilgi almak mümkündür.

Diğer Yazılar: