Alüminyum Kaynakçılığı İçin Yeterlilik Belgesi

Alüminyum Kaynakçılığı İçin Yeterlilik Belgesi...
0.jpg

Alüminyum Kaynakçısı

Türkiye’de ve tüm dünyada endüstriyel üretimin artış göstermesi nedeni ile bu alanda çalışacak teknik personellere olan ihtiyaç da artmaktadır. Bu doğrultuda en çok ihtiyaç duyulan çalışa gruplarından biri de alüminyum kaynakçısı olarak adlandırılan kaynakçılardır. Normal kaynakçılığa oranla daha fazla bilgi ve deneyim gerektiren bu iş konusunda yeterli ölçüde kendini geliştirmiş olanlar, kolaylıkla iş bulabilme olanağına sahiptir. Alüminyum kaynakçısının temel işi, iki farklı alüminyum parçayı kaynak malzemesi ile birbirine kaynatmaktır. Ancak tüm görevi bununla sınırlı değildir. Kaynak teçhizatının bakımını yapmak ve ortaya çıkan arızaların giderilmesi sürecini yönetmek de alüminyum kaynakçılarının sorumluluğundadır.

Alüminyum Kaynakçılığı İçin Yeterlilik Belgesi

Bir kişi ne kadar iyi bir kaynakçı olursa olsun, bildiklerini ve yeterliliklerini sınav ile ispat etmediği sürece işletmeler tarafından işe alınma ihtimali düşüktür. Özellikle kurumsal işletmeler açısından söz ile yapılan beyanlar değil, ispat edilmiş mesleki yeterlilikler önemlidir. Alüminyum kaynakçısı olmak için de resmi kurumlar tarafından düzenlenen sınavlara kayıt yaptırmak gereklidir. Yeterlilik belgesi verme konusunda söz sahibi olan kurum Mesleki Yeterlilik Kurumu’dur ancak sınav başvuruları doğrudan bu kuruma değil; bu kurum tarafından yetkilendirilmiş olan kurslara yapılmaktadır. Yapılacak olan sınav yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamadan meydana gelmektedir. İki aşamada da başarılı olan bireyler yeterlilik belgesi almaya hak kazanırlar. Yeterlilik sınavının her iki aşamasının ağırlık ölçüsü de yüzde ellidir. Yazılı kısımda bireyin bu yöndeki teorik bilgileri ölçülür. Uygulamalı sınavda ise örnek bir parça üzerinde çalışması istenilir.

Yeterlilik Belgelerinin Tescillenmesi ve Akredite Edilmesi

Mesleki yeterlilik belgesine sahip olan kişiler, mesleklerini yurt dışında icra etmek istedikleri vakit, Türk Akreditasyon Kurumu’na başvuru yaparak belgelerini tescil ettirmelidir. Avrupa Birliği ile yapılan ikili anlaşmalar üzerine ortaya çıkan bu kuruluş, yurt içindeki kurumların ve personellerin sahip oldukları belgelerin uluslararası standartlara uygunluğunu tescil etmektedir. Bu sayede de alüminyum kaynakçısı olarak yurt dışında çalışmak isteyen kişiler, kendilerine olanak sağlayabilmektedir. Konu hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler +90 (216) 565 55 55 numaralı telefon ile irtibata geçebilirler

Diğer Yazılar: