Mesleki Yeterlilik Belgesinin Geçerlilik Süresi

Mesleki Yeterlilik Belgesinin Geçerlilik Süresi...
109792829_121925176238350_7712676249120585080_o.jpg

Kaynak Operatörü

Kaynak operatörü son dönemlerde en çok ihtiyaç duyulan meslek çalışanlarından biridir. Türkiye’nin endüstriyel alanlarda yapmış olduğu hamleler, farklı alanlarda teknik çalışanlara duyulan ihtiyacı artırmıştır. Endüstriyel üretim bağlamında kaynak ve kaynakçılık da önemli bir yere sahiptir. Bunu dışında inşaatlarda ve farklı alanlarda da kaynakçılara olan ihtiyaç yüksektir. Kaynakçılar, kaynak makinesi ve farklı kaynak yöntemlerini kullanarak, farklı metal parçaların sağlam bir biçimde birbirine kaynaştırılmasını sağlayan profesyonellerdir. Bunun dışında çalışma alanındaki güvenliğin sağlanması ve güvenli bir çalışma alanının temin edilmesi açısından da kaynakçılar önemlidir. Kaynak operatörlerine olan ilginin yüksek olmasına rağmen, bu konuda yeteri kadar çalışanın olduğunu söylemek mümkün değildir.

Kaynak Operatörü Yeterlilik Sınavı

Belirli bir teknik iş dalında çalışan kişiler, bu konuda uzman olduklarını ispat edebilmek için mesleki yeterlilik belgesine ihtiyaç duymaktadır. Türkiye’de Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından sağlanan bu belge, özellikle iş bulma konusunda büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Kaynak operatörü olan ya da olmak isteyen kişiler de bu belgeye sahip olmak durumundadır. Mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen kişiler, kendi alanlarında yapılacak olan sınavları geçmek zorundadır. Bu yüzden de ilk yapılması gereken, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından görevlendirilmiş olan bir eğitim kurumuna başvuruda bulunmaktadır. Başvuruların alınmasının ardından bireyler öncelikle yazılı sınava tabi tutulmaktadır. Bu sınavda, söz konusu işe dair bireylerin teorik bilgileri ölçülmektedir. Bu aşamayı geçmeyi başaran kişiler ise uygulamalı sınava girmektedir. Uygulamalı sınavda da örnek bir parça üzerinde adayın kendisinden istenilen işlemleri yapabilmesi gereklidir. Her iki aşamada da başarıyı elde eden bireyler, yeterlilik belgesine hak kazanmaktadır.

Mesleki Yeterlilik Belgesinin Geçerlilik Süresi

Çalışan kişilerde zaman içerisinde bazı yeterliliklerin körelebileceği ya da bireylerin fiziksel durumlarında değişiklikler meydana gelebileceği göz önüne alınarak, mesleki yeterlilik belgesinin geçerliliği için bir süre sınırı konulmuştur. Bu süre sınırı 6 yıldır. Kaynak operatörü açısından da bu durum geçerlidir. Yeterlilik belgesine sahip olan kişiler, belgelerini aldıktan 6 yıl sonra yeniden sınavlara girerek belge almak zorundadır. Yeterlilik belgesi hakkında daha fazla bilgi almak için +90 (216) 565 55 55 numaralı telefon ile görüşmek mümkündür.

Diğer Yazılar: